About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Tuesday, October 28, 2008

Moga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga...

Malam ini hampir jam 9mlm...hubby and ammar dah lama tido..letih seharian kami melilau kt kangar tadi...pi tabung haji..makan mee mamak then pi beli ikan guppy...balik umah dekat jam 5 petang!! ada urusan tak habis lagi...cadangnya nak pi tukar alamat kt dalam I.C,tapi org kt JPN kata kena bwak bil elektrik@surat perjanjian beli umah...so,kami balik dulu then bila dah isi borang baru kami nak pi semula ke Jabatan Pendaftaran Negara..JPN...
Aaaa..cakap pasal JPN tadi ada satu lagi cerita pasal Jabatan Pelajaran Negeri Perlis... JPN gak..hubby kata dia mungkin akan ditukarkan ke JPN...mula bila xpasti lagi sebab surat hitam putih tak sampai lagi..mungkin dalam minggu depan..
Tengok gaya hubby mcm nak pergi..demi masa depan anak2 dia kata..mudah sikit nak pi hantar anak ke sekolah...tusyen..amik balik sekolah..betul jugak...
Xpelah..semoga dengan perkhabaran ini segala urusan keluarga kami kan berjalan lancar..rezeki bertambah...dan dipermudahkan segala-galanya!! amin.

Sunday, October 26, 2008

Body lift 15% Less

Tadi aku pegi beli bodylift...aa product BIODEX la jugak...saja aku nak bagi kurus + cuci dalam badan...pas tu kot2 boleh pregnant!! then aku start makan balik clomid...untuk 2 kitaran.. 23/10 aritu genap setahun aku gugur...xde rezeki lagi...xpelah ada rahmatnyer tu ...aku berserah pada ALLAH..dia tau yang terbaik untuk aku dan keluarga...tapi aku tak akan berhenti berharap...berusaha dan berdoa...moga aku dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah.AMIN

Thursday, October 23, 2008

GAMOGEN

Lupa nak catat pasal gamogen...ada kekawan suruh makan gamogen untuk kesuburan dan dapat baby..aku berabih rm200 beli gamogen awal puasa aritu...tapi nampaknyaer belum membuahkan hasil lagi...aa aku makan gamogen warna oren...

Syawal ke 23..moga membawa erti

Malam nie..teringat nak catat something dalam blog nie. Lepas raya nie sibuk sangat dengan bebudak form 5 nak SPM!!penat sangat..nie pun tengah scan skema soalan2 percubaan negeri kelantan..esok nak tayang kt bebudak 5F..letig giler...tambahan pulak arini bendera merah!! bertambah letihhhhhhhh...
aaa..cakap pasal bendera merah ,nampaknyer xde rezeki aku lagi bulan nie untuk dapat baby..hubby kata "xpe,jangan sedih sangat...kita dah ada ammar posyok!" terubat gak kesedihan tue...
raya aritu xsempat nak catat kt cni sebab beraya ke JOHOR...xde internet beb!alhamdulilah raya tahun nie meriah...aku tengok mak pun suka sangat...aku belikan dia kain tudung tahun nie...warna coklat gelap...walaupun xbanyak beli kuih raya,aku sempat buat 3 jenis kuih raya tahun nie...hubby yang tolong...KUIH MAZOLA wajib tue kesukaan hubby,dia yang buat pun,hehe BISKUT NESTUM,resepi cik idah...BISKUT BLACK WIDOW...hahaha kelakarnyer nama..padahal biskut milo jerrr

Friday, September 19, 2008

Have a blissful Ramadhan...

Sedar x sedar...ramadhan bakal meninggalkan kita..esok genap hari ke 20 berpuasa..cepat sungguh masa berlalu...hari ini teringat pulak nak catat somethng dlm blog nie...
Bulan nie penuh keberkatan...aku di "temukan" semula dengan bestfriend waktu lower form kat SM Tun Mamat Tangkak Johor...14 years ago...menitis air mata ku kerana kegembiraan...walaupun kami hanya berchatting...insaallah Syawal yang bakal menjelma nie bakal menemukan kami berdua...:)

Tuesday, July 15, 2008

BesDay Ammar

Happy Bitrhday ammar!!..aa,29 Jun aritu aku buat patry besday ammar...dia nampak syok sangat..ramai gak jemputan..ammar dapat hadiah pun banyak!hehe...adala menu laksa+soto..puding..alhamdulilah..

BIODEX PRODUCT???

Arini masuk hari ke-3 aku try produk BIODEX...mesti ada yang tahu pasal produk ni..sliming+rawatan kesuburan. untuk starter pack, aku amik Woman Lobata,Liquid Manja Prune,Beautea,Supreme Diet (Chocolate & Fruit) dan Body Lift..semuanya rm360!! hehe...abih duit tusyen aku bulan ni..mujurlah hubby bagi duit! :) Mahal sungguh produk ni..harapnya membuahkan hasil!! tunggu & lihat...

Thursday, July 10, 2008

Sepi

lama gak aku menyepi dari blog nie...bukan apa,since dapat balik perlis dok ngan hubby tak sempat segala macam...hehe xpe,mulai hari ini aku akan mencatat segalanya....insaallah