About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Sunday, February 22, 2009

Minggu yang memenatkan!!

Minggu nie...16-22/2 Sebenarnya aku nak cerita pasal tusyen aku...tahun nie aku amik satu lagi kelas tusyen..kat bank persatuan... so, ada 2 kelas semuanya RABU MALAM KHAMIS di CEMERLANG PUSAT TUSYEN dan SaBTU MALAM AHAD di ATAS BANK PERSATUAN...aku ok je dok ajar tusyen nie...hubby aku pun bagi..bleh cover2 nak bayar vios!!hehehe Tapi yang memenatkan aku this weak, aku kena ganti kelas form 5 cikgu HAYAZI , 2 kelas dia...so JUMAAT mlm SABTU aritu aku pi tusyenla...then next coming AHAD mlm isnin pun kena ganti gak... So totalnya ada 4 kelas tusyen aku minggu nie...aaa,bukan minggu nie aja,termasuklah minggu hadapan!! Tapi xpe beb..penat sikit2 tu biasala...janji ada pulangannyer...hehehe

Let go of old grudges....make room in your heart for more positive forces in life

The old grudges you've been carrying around for so long -- aren't they getting to be heavy? It is more than okay to let go -- IT'S NECESSARY!!!!. Are you keeping this event or person in your emotional bank account in the hopes that some day you can cash it in for a sense of revenge? That is no reason to take up valuable space in your heart. Get rid of the bad energy or memories by turning toward the future, not looking back. MAKE ROOM IN YOUR HEART FOR NEW, POSITIVE FORCES.

Saturday, February 14, 2009

Jabatan Pelajaran Perlis

Haaa...cakap pasal JPN nie,aritu aku ada dah tulih bulan doblas aritu...my hubby dah buat keputusan dia menolak tawaran sebagai PENOLONG PENGARAH ICT & PENGKOMPUTERAN...dengar jawatan mcm best!tapi xnaik gaji pun...banyak benda yang xbest pulak kt jabatan tue,so abg pun x mau pi...seronok la kami semua!!horray

Abg dok gila baju jalur2!!

Aaaaa...ni warna pink!!auwww...hehehe di pagi hari muka abg nie mcm malas nak p keja jerrr
Baju jalur coklat
Baju jalur biru
Hehehe...sebenarnya my hubby dah lama xbeli baju keja...so start tahun nie...semua tukar!abg beli baju kemeja pendek sahaja! lepas tue...jalur2..hehe rasanya koleksi baju kameja tue banyak dah biru,pink,coklat,meroon,hijau...senangla jugak aku nak iron baju tue...hehehe
lepas tue dalam awal bulan aritu dok pi beli baju batik jenama JOHN MASTER..2 pasang...sebenarnya aku pun tumpang sama...beli baju batik dengan nik...rm490...hutang 3 kali bayar...hehehe warna hijau dengan biru.

Backdated January

Aku sebenarnya banyak sangat cerita pasal bulan january...tapi x tertulis2!! satu benda yang paling seronok ialah abg bagi hadiah handbag kat aku...sempena besday yang ke 30!!hehe...shopping sakan kat alor star...
Lepas tu..beli pam air panas..yelah nak bagi ammar mandi pagi2 sebab nak pergi sekolah PASTI BESTARI...rm400 gak tapi sekarang nie dia xmau pi sekolah dah...xtaula sebab apa...mungkin dia xseronok ke hapa...xpelah tahun depan nak bagi dia pi sekolah gak.
Dalam bulan nie gak kami dok shopping VCD player+microwave samsung+penyedut HUD semuanya RM1300...masih hutang dalam kad kredit!hehe..
Dalam masa yang sama gak aku dok membeli sandal crocodile.2 pasang aku beli..satu nak bawak pi MRSM satu lagi dok santai2...hehe

Ammar dah pandai kayuh basikal.

Semalam 13/2..petang sangat dah,kami melepak kat depan rumah...saje tengok view rumah..yela kami sekarang nie renovate rumah plus buat pagar rumah...semua kos aku kira RM13,150!! . Tengah melepak tu...my hubby do angkat pasir...ammar pulak kayuh basikal...aku pulak dok terjerit2 suruh ammar kayuh habis basikal tu...at last ammar boleh!! Seronok sangat rasanya...yelah...aku dok risau yg ammar tu xboleh2 kayuh basikal...usia dah 4 tahun ...ammar pun syok sangat. La ni,ammar tengah tido..dia kata petang nie nak kayuh basikal lagi...:)