About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Tuesday, September 8, 2009

Kehamilan minggu ke-10

Pada usianya masuk minggu ke-10, bayi kita sudah kelihatan seperti manusia yang lengkap. Pada minggu ini, payu dara puan akan sedikit membengkak kerana terdapat cecair oestrogen dan progesterone sebagai persediaan untuk menyusukan bayi kelak
Petang tadi aku ada appoinment dengan Dr. Hari Ram..kul 2..kehamilan aku dah masuk minggu ke 10..scan tadi memang nampak pergerakkannya...alhamdulilah,moga selamat semuanya..mcm biasala sampai hari ni aku xde rasa muntah2 pun..relax je..mula tu risau gak..tapi bila dah scan dan nampak baby..lega rasanya..

Wednesday, September 2, 2009

Langsir raya 2009

Lama dah kami dok umah kat kangar nie...dekat 2 tahun..tapi xbuat langsir pun...last2 bulan lepas aku pi WONDERFUL CURTAIN...pilih punya pilih...dapatla satu langsir nie...mulanya berkenan sangat...tapi bila dah pasang kat umah kami...rasa xberapa sangat...mungkin sebab bercorak sangat...xpelah...

Water Feature kami...2K!

Ini la water feature yang kami ubah...berat nak mampus!tapi bukan aku la yg buat...hehe...india yang baiki tangki septik umah kami...walaupun harganya mahal...kami amik jugak masa beli tue sebab hati sudah berkenan...

Projek cuti sekolah bulan ogos 2009

Hari ini hari kedua persekolahan selepas cuti panjang bulan 8 aritu..rasa malas nak pi sekolah...hehehe
Yang syoknya,waktu cuti tu..bulan puasa dan asik hujan jee...sampai ke hari aku menulis blog nie...matahari pun xnampak.
sempat jugak kami decorate laman kami ...ubah pokok ke dalam pasu besar..ubah ke tanah...beli stepping stone..yang paling xsangkanya kami ubah water feature kami...fuhhh...penat tahap gaban...:) tapi puashati...
Ada jugak dalam minggu tu kami jumpa pasu reject..cantik la bagi kami...kami borong sampai 3 biji...tanam akuatik plant...
Yang pastinya, cuti kami kali ini memang sangat bererti...

Kehamilan Minggu ke-9

Minggu ke-9 “ Saiz bayi ketika ini hanyalah sebesar sebiji anggur iaitu dalam saiz seinci. Pembentukan telinga sudah kelihatan pada masa ini. Dan yang paling mengembirakan bagi bakal ibu ialah pada saat inilah bayi kita sudah mulai mengerakkan anggota badannya. (Sudah boleh menggerakkan jejari tangan manakala jejari kakinya masih bercantum).