About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Saturday, November 28, 2009

Selamat Hari Raya Qurban

Hari nie sabtu...hehehe..tengah relax2..basuh baju dah siap..tgu nak pi kenduri je tghari nie...umah cikgu Mat..aa,semalam raya korban..kami 3 beranak pi semayang raya di masjid Hijau depan stadium tue..seronok jugak walaupun sayu je hati bila dengar takbir raya...xpe tahun depan beraya kat Johor pulak!hehehe...
Semalam punya la penat..balik semayang tu lepas makan2 kami kemas rumah dulu!kot2 ada org nak dtg umah..then tengahari baru balik umah mak...petang tue konvoi pulak ngan fmly abg amir and adik amin ke umah abg amran..ada kenduri korban..lepak kt situ sampai lewat petang..makan xhenti2 and at last sampai sengkak perut...hehehe
konpius kan kenapa aku xamik gambar??aa...laki aku lupa nak bwk kamera!! xpelaa...tahun depan pulak..
cakap pasal hari raya nie kan...mesti terbayang2 sup daging..perut bakar..sedap2 belaka!tapi aku berjaya mengawal diri semalam...risaukan kolesterol yg sedia ada tinggi! hahahaha...
walauapa pun raya tahun nie seronok sgt..dapat kumpul adik beradik...adik amin n sue pun da dapat tukar ke semenanjung..alhamdulilah

Tuesday, November 17, 2009

Perlis Hujan lagiii...

Hari ni badan rasa xberapa sihat..yela sebabnya hujan lagi kat perlis nie..dari sekolah tadi aku sibuk cari bahan untuk tusyen bulan disember nie..letih jugak...kemas2 meja yang bersepah..suusn fail..hehe...xtaula sampai bila bleh kemas tue..kononnya nak sambung pulak cari bahan tusyen kt umah..tapi hampeh! xlarat dah..
eh sebenarnya tusyen tu xconfirm lagi..tgu la pulak Adri tu tpon..Bahan tu ada dah cuma nak susun bagi kemas ikut topik..sedia semua senang tahun depan ada baby kecik dah..kot xsempat nak prepare bahan2 tue..sayang pulak nak quit tusyen tue..
waktu aku menulis nie..hubby tgh tension siapkan assigment!! suspen kannnn...mcm hubby sambng blaja pulak!!hehehe...assigment tu sebenarnya jiran aku, kak ros yg punya...tajuk sains...aku awal2 da tolak..banyak keja aku...
eh maghrib dah...nanti bila2 free..aku sambung pulak..

Saturday, November 14, 2009

Ammar dah pandai menulis...

Hehehehe...ammar,arini ibu seronok sangat...sebab ammar dah pandai menulis dengan baik...huruf C!! aaa...kalau tidak asik terbalik je...jadinya bila da pandai tulis huruf c tu...bleh jadi huruf a..d..q...dan g..(nanti bila ammar da pandai membaca...ammar mesti seronok baca apa yg ibu tulis nie..)
Sebenarnya lama gak dok train dia menulis nie...guna buku PASTI BESTARI..alhamdulilah akhirnya berhasil..tahun depan ibu nak anto ammar pi sekolah...moga ammar dapat belajar dengan baik...

Friday, November 13, 2009

Ammar demam la pulak

Lama sangat nk catit apa dlm blog nie...since raya tempohari...petang nie waktu aku menulis nie,hujan turun lebat sangat kt Perlis...dah dekat 2 minggu dh hujan turun...sini panggil musim barat.. Aaaa...disebabkan hujan nie la mungkin ammar demam...smpai arini demam lagi...ditambah alahan dia yg teruk..acctualy da jumpa doc menon isnin lepas...tp xlega...so semalam kami bw dia pi jumpa doc pakar kt Putra Medical Centre (PMC)..alhamdulilah..xde apa2,just flu fever..ibu doa ammar cepat sembuh ye..