About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Thursday, August 19, 2010

Batuk berkahak and flu...

Hari pertama aliff di"nebulizerkan" dia xmenangis.
.dok tenung jer muka kakak yg buat tu
Dugaan Allah lagi kepada hamba2 yang disayangi...
Kami sekeluarga kecuali hubby ku diserang gejala batuk dan selsema...dari hari sabtu lepas hingga saat aku menulis blog nie...:I Hari ini aku dapat mc...doc kat klinik Menon yg bagi sebab aku demam semalam...mungkin sebab kurang tidor, ditambah dengan batuk yang berkahak...
Cerita bab batuk nie..paling aku kesian pada adik aliff..banyak sangat kahak sampai xbleh bernafas...bleh guna mulut je sikit2...masa tu malam Rabu...kami panic jugak..cepat2 pi klinik menon dan doc suggest buat Nebulizer..malam tu juga kena buat...
emmm keesokan harinye kena sambung lagi 3 kali aku pi sekolah jap punch card n minta kebenaran pengetua nak bw anak ke klinik n hospital, hubby xbleh nak ikut sbb sekarang ni pengetua dia strict sgt...so kami 3beranak nie pi la menon nak cont nebulizer tue.. ...mlm tu bila jumpa doc semula..dia suh buat lagi hari ini 3 kali...mcm biasa pagi..petang n mlm...
Ammar batuk juga tapi bagi makan ubat batuk cap kelapa laut tu mcm da ok...aku pulak dapat ubat batu dari klinik menon...dapat ubat penat sekali...sebab susah jugak nak bernafas bila da batuk2..
APAPUN DOA AKU..Semoga kami cepat sembuh...sakit yang diberi oleh Allah itu ada rahmatnya..membuang segala dosa2 kecil, INSYAALLLAH...

No comments: