About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Saturday, October 30, 2010

Graduasi 2010

Graduasi tahun nie aku kena duduk dalam dewan!!boring jugak...kat sebelah aku tu kak laila..
Tahun nie 25 tahun mrsm beseri mengadakan majlis graduasi n dalam sejarah ada calon2 tingkatan 3..bila keluar dewan..sempatla aku bergambar dengan anak homeroom aku tu.
.atikah nama dia..
Buku program tahun ni punyala VOUGE siap ada beg lagi...tapi yg hampanya NAMA aku xde sebagai tenaga pengajar di MRSM...sedih...iskiskiskisk...siapa yg harus dipersalahkan???
walauapapun...
TAHNIAH KEPADA SEMUA CALON2 PMR n SPM 2010
SELAMAT BERGRADUASI

Tuesday, October 26, 2010

SKT oh SKT...

Salam... Aa...ni kat MRSM..xtau la nasib rini bleh online pulak...
Baru balik dari IKM...cuba keyin semua maklumat yang diperlukan untuk SKT...tahun nie kena guna online pulak...huh! rasanye da dekat 10 kali pi ke IKM tu nak selesaikan semuanya...tapi hampaaa...susahla depa nie dok buat stail online pulak kali nie..emmm stresssss...bebanan MENTAL da nie...
Htpp://Hrmis.gov.com....aa ni la laman web yang agak menyusahkan aku dan kawan2 kat MRSM sekarang nie...yang xsyoknya..laman web nie bukannya bleh diakses di MRSM...kat umah pun xbleh...kat web nie kami kena lengkapkan semua butiran peribadi dan juga mengistiharkan semua harta yang ada...mcm biasa la aku dok buat selama 7 thun berkhidmat dgn MARA nie...tapi tahun nie kena buat online pulak!!adoiiii...KENAPA???? susah la...
SEKALI LAGI...HRMISSSSS yang memeningkan

Sunday, October 24, 2010

Full Blood Test

Aaaaaa...ini cerita semalam... Kami 4 beranak ke klinik Faizah Kangar...yg pastinya klinik Panel MARA..nak buat full blood test untuk aku dan hubby...:) sajer je nak buat test nie since kitaorg da berumur 30an...huhuhuhuh...Dr Wahab kata result akan dapat dalam 2-3 hari...

Tuesday, October 12, 2010

PMR 2010 da selesai

Seminar ICT Open Source

Jam 9.15 mlm Sunyi rasa hati.... Hari ke-3 husband xde kat umah, pi seminar kat Putrajaya nuuuu... Anak2 da tdo awal...ammar tdo seawal jam 6.30 ptg tadi...aliff pula jam 7.30mlm... Pagi tadi nak pi sekolah agak kalut jugak...selalunya ada hubby dok angkat bakul susu aliff...beg ammar...pagi td angkut dulu brg2 tu...buka pagar..tu yg kalut...anta ammar da jam 7.30 pagi...sampai2 mrsm 7.59pg!!huhh...sempat punch sebelum kul 8..:) Balik kul 1 tgh terus amik aliff n ammar..makan2 solat then trus p mrsm semula jam 3.30ptg ada perjumpaan PBSM. Rini nak ajar balutan tangan pulak...
"Penat sangat la ibu"...amar dok mengadu kat depan tv tadi...yela kami balik petang tadi dekat jam 6ptg...aku angkut 2 beradik tu pi mrsm...perjumpaan PBSM...main2 kat padang...hehehe.Adik aliff pulak baik sangat..xmeragam...gelak2 jer...sampai tertido kat pangkuan...huhuhu...depa nie ayah xde pandai pulak behave...mesti nak bagi ibu senang menguruskan depa...:)
esok skolah...tapi lewat..kul 8 baru punch..ptg ada mesyuarat hari keluarga...balik ptg lagi..mesti penat...huh!! hubby pulakbertolak balik esok.. xtau nak sampai perlis kul bape..MENDOAKAN AGAR SUAMIKU SELAMAT DALAM PERJALANAN BALIK KE PERLIS ESOK...

mOmsbestgifts.online shop

Hehehehe...ada satu lagi laman web online yang best untuk dilawati...

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

Jam da pukui 11.13 malam... anak2 aku da tdo...tadi ammar mengigau agaknya..dok panggil ayah..(mimpi kat ayah la tu).sebelum tu aliff menangis..kuat jugak...emmm...aku yg xtdo2 lagi...
jadual rini agak padat...mula jam 8.45 pg,tusyen kat cemerlang sampai jam 10.15..then p anta suami ke JPN..naik bas ke Kuala Lumpur...ada seminar ict open source...balik rest kat umah sampai ptg...lepas asar ke umah abg meran pulak..ada makan2 sempena besday dia...balik dekat jam 7 jugak...letih...
masa hantar hubby ke JPN tu ammar ok jer...gelak2..salam+peluk ayah...lambai2 kat ayah...bila masuk dlm keta n bas ayah bertolak...mula nangisssssssss..."ammar nak ayahhhhhhhh" aaa...ayat biasa dia bila ayah p outstation...lama gak nak berhenti...puas ibu pujuk dlm keta...xbleh jugak...yg rasa syahdu tu bila dia tanya "ibu xde rasa nak nangis ke bila ayah pi kursus?"...huhuhu...aku pun jawab.."rasa jugak...tapi kalau ibu pun nangis...sape nak pujuk ammar?"...senyap kejap...bila sampai umah...dok depan tv...xmenangis dah...tapi mata dok bergenang2 jerrr...muka cemik2...semua xkena...pas tu dia kata "ammar mcm nak nangis dalam hati la ibu"...emmm....sebak la tue...dok ingat ayah...
Hahahaha...ibu gelak la sebab itula perangai ammar...yang sangat sayangkan ayah dia!! "ammar sayang ayah banyakkkkkkkkk....10...sambil tunjuk tangan kat ayah...eh tak...tak...600 juta!!hehehe" teringat perangai ammar bila sembang2 ngan ayah dia.
Sepetang tu mood ammar xok..main games dapat sikit...hehehe...asik cakap "ammar rindu ayah"...rasanya dekat puluh kali jugak la ckp mcm tu...ibu kata tgk la gambar ayah ngan adik kt facebook tue...dia xnak pulak!xbergerak kata dia...huhuhu..macam2 la ammar nie!!
Malam tu xsabar2 nak online skype...nak tgk ayah...aaa bila da sudah tue...ok sikit...bleh la dia tdo...tapi mlm tu terjaga 2 kali dok mengigau...sebut ayah...

Saturday, October 9, 2010

Gotong royong bersihkan taman mini

Adik aliff luka..

Haaa...ini kisah semalam...balik dari sekolah...adik aliff main hangger baju,ntah macam mana...dia masuk dlm mulut...ibu pun cuai n terlepas pandang...berdarah2 mulut dia...panik juga aku...mujur ayah da balik semayang jumaat...

Thursday, October 7, 2010

Adik aliff turns to 6 month

Alhamdulilah...3 Oct ritu adik aliff da mencapai usia 6 bulan...semakin debab dia tue!! hehehe...aaaa semalam masa p timbang kat klinik kesihatan kangar adik aliff kena completekan vaksin utk hepatitis B..menangis sikit jerr...tu pun sebab ada misi pelatih yg cucuk ...kalau x,mesti adik aliff xnangis...:) dan harini...adik aliff da angkat punggung dia...nak mersangkak kot...lambat jugak tue...myb sebab saiz badannyer yang agak debab!!hehehe...8.3kg dah dia sekarang!! xlarat ibu nak angkat...