About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Saturday, January 8, 2011

Post mortem

Ini cerita minggu lepas..masih pada mnggu reorientasi lagi..hari rabu pagi...semua bebudak form 3 berkumpul diDTSP..semua guru2 yg mengajar depa kena hadir sebab nak bagi komen tentang result depa utk peperiksaan semester 2 tahun 2010...
so..aku pun kena hadir lerr sebab mengajar bebudak f2 subjek sains...
macam biasala..mula2 tu pengetua akan panggil pelajar yg top 5 dulu...tanya tip2 depa belajar mcmana..nak share dgn kwn2 yg lain...thn paggil yg lemah...tanya guru2 sama...apa pelajar tu buat kat dalam kelas...buat h/work ke x...keseluruhannya depa2 tu pandai2 belaka..ramai yg dapat anugerah pengetua...yg dapat below than 2.0 pn xramai...2 org jer rasanya...
so post mortem tu xlah memberi tekanan sangat pada budak2 dan guru yg mengajar depa tahun lepas...dan konklusinya..pengetua berharap agar pelajar2 nie dapat mencemerlangkan result PMR 2011...huhuhu..insyaallah

No comments: