About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Monday, May 2, 2011

Cuti 1 Mei yang suram

Minggu nie seronok sebab dapat cuti 3 hari...Isnin 2 Mei cuti sebab 1 Mei hari buruh jatuh pada hari Ahad..macam2 plan nak buat..nak sambut annivesary kami kat Alor Star...huhuhuh...tapi semuanya mimpi jelaa..sebab AYAH dan ABG AMMAR demam...sedih pulak...so ibu mencatat cerita suram jela yer...

30 April@Sabtu

Hari sabtu nie...pagi2 lagi ibu...abg ammar dan adik aliff mengemas kat laman rumah...mula2 ibu basuh anjung kasih dgn abg ammar,masa nie adik aliff tido lagi..cepat2 ibu buat kerja tue...ayah pulak sibuk lipat baju satu round!! hehehe...cepat pulak ayah lipat baju pagi tue...

Da siap basuh lantai, potong rumput pulak...1st time ibu buat...n hasilnya ok jugak laaa   :).masa nie adik aliff da bangun...so buatla sama2..seronok sangat...siap bubuh baja kat pokok limau...harapnya berbuah dengan lebatnya nanti...

petang tue cdang nak p the store..cari pencil case abg ammar...tapi bila da jumpa kak chark kat spital (masa tgk kak liza) xjadi..fatimah mai umah kami...lpas dinner depa balik..

malam tu...abg ammar tdo dalam kegelisahan...menendang2...meracau2 mulut tue...rupa2nya nak demam...esok tue panas sgt badan...demam sampai hari ini (2 mei)

1 Mei@Ahad

Macam biasa pagi ibu p tusyen...bagi adik aliff tdo dulu...abg ammar makan ubat dah...tdo jugak...balik2 tusyen jam 10.45 tue tgk2 ayah dah berstokin...sejuk katanya...Allahhuakbar...ayah pun demam juga...macamana dengan tusyen personal ibu???...adik alif da bangun??emm...at last buat juga tusyen...kamu aliff ..baik pulak hari itu..main senyap je kat sebelah ibu masa tusyen tue..:) mungkin sebab kamu selesa..

sehari itu...duk saje kat umah...makan pon moi je yg ibu buat pagi tadi...sampai ke malam...abg ammar masih demam..dok ulang makan ubat 6 jam sekali...alhamdulilah demam macam nak ok jer...ptg tue kamu da mula ajak p the store semula...tapi ibu kata xpe tunggu abg ammar sembuh betul2...


Pagi jam 9-10.30 Tusyen personal tingkatan 5 pulak
Adik aliff ibu da bagi tido jam 8.30...(kamu bangun dekat2 jam 10.30...:)
Makan moi lagi...lunch makan nasi ayam yg ayah order dekat FATINAZ CORNER...order dan depa mai antar ke rumah...hehehe syok jugak...

Petang jam 3 ayah dan abg ammar mcm da ok...p the store...tapi tiba2 kat dlm the store abg ammar demam lagi...xsempat nak melilau pun...lepas beli pencil case abg ammar terus balik...

so cuti kami hanya di the store saje...huhuhu


No comments: