About Me

My photo
I'm “Biol”“logy” teacher at MRSM Beseri...hehehehe!..i quite garang masa ngajar..but I’m good teacher. ..tanya my students!! 17 Jun 2016 anniversary jadi cikgu ..heppy 14 years for being a good teacher! Not talk too much but..ada ramai kawan2!..I'm a “mithali” isteri to AMIZAL insyaAllah.. and a loving+caring mother to AMMAR BADLISYAH ,amp; ALIFF ISKANDAR..& ALEESYA HANA...so far, i'm just living my life with a big smile.  ! i have a lovin' husband , 2 sons & sorang anak dara comel who loves me just as much… Stay kat Kangar Perlis..walaupun I’m JOHORIAN …hubby da beli rumah for our fmly…heppi sangat.. Alhamdulilah .Thanks Abg.

Thursday, July 14, 2011

Sebab aku admit wad.....

Ini rentetan dari kisah sakit perut aku aritu...
Lpas jumpa Dr Hamdi mlm Rabu tu... Esoknya ( Rabu ) ... Aku p klinik kesihatan pulak...petang dah kul 3... Alhamdulilah... Xramai org kt klinik, so proses cek darah dan urin tue cepat...

Result utk darah tue... Doktor kata ada infection ... Sebabnya, kuantity WBC or White Blood Cell dalam darah meningkat dari biasa...11.4...yg normalnya 11.0 begitu juga urin... Kotor...Mungkin ada appendik sebab aku mengadu sakit bhgian abdomen...dan juga ada rasa loya nk muntah...pastu ada demam...sehari sebelum tu.

" 90% chance utk awk kena admit wad..." " so nk p swasta ke HTF, Kangar??"... Lpas bincang ngan hubby... Kami decide p HTF jer... Since aku ada Thalesemia Trait... HB 10.2 jerr...

So ptg tue jam 7.25 ptg, aku admit wad... Doc kt Wad tu amik darah sekali lagi... Then result WBC da reduce jd 9.7..

Dlm masa yg sama juga buat UPT test, Doc kata sakit bhgian abdomen tue sebab EKTOPIC PREGNANCY...and alhamdulilah UPT Test Negative...

Dan pagi ini 14/7, buat ujian urin sekali lagi...alhamdulilah xkotor dah... Dan dlm masa yg sama, bhgian abdomen aku tue da x sakit sgt... Skala 1/10

So hariini da bleh discharge...dapat MC sampai esok... Alhamdulilah bleh rehat...

.

1 comment:

Ummu Sofwa said...

selamat berehat dan semoga lekas sembuh kak..